ГоловнаСвіт

Єлизавета II поскаржилася на грубість китайської делегації

У Пекіні офіційно на репліку британської королеви наразі не відреагували

Королева Великобританії Єлизавета II поскаржилася на грубість делегації з Китаю, яка відвідала королівство у 2015 році.

Розмова не був призначена для широкої публіки, проте епізод все одно записали на камеру. Відповідне відео опубліковано на YouTube.

Під час чаювання в Букінгемському палаці, королеві представили голову лондонської поліції Люсі д'Орсі. Саме вона відповідала за забезпечення безпеки у місті під час візиту китайської делегації.

Представник двору розповів королеві, що "китайці зовсім не враховували командира д'Орсі, але вона зуміла опанувати себе й утримати ситуацію під контролем".

У розмові з королевою д'Орсі згадала момент, коли делегати виходили з Ланкастер-хаус і оголосили, що їхня поїздка завершена. Королева зазначила, що вони були "дуже грубі з послом". Йдеться про Барбару Вудворд. Вона - перша жінка-посол Великобританії у Китаї.

Д'Орсі погодилася з думкою королеви, додавши, що поведінка китайських чиновників було "грубою і недипломатичною".

Пізніше в бесіді з ВВC представник Букінгемського палацу відмовився коментувати "приватні розмови королеви". У Пекіні також офіційно на репліку Єлизавети II наразі не відреагували.

Запрошення лідера КНР Сі Цзіньпіна у Лондон було частиною стратегії британського уряду із залучення китайських інвестицій. На його честь у Букінгемському палаці був бенкет. Після закінчення візиту Букінгемський палац запевнив, що зустріч пройшла успішно.

Нагадаємо, внесок британської монархії в економіку у 2016 році оцінили в 1 млрд фунтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram