ГоловнаСвіт

Мадуро дав злочинним угрупованням три доби, щоб скласти зброю

Наступник Чавеса готовий боротися з криміналом силовими методами

Мадуро дав злочинним угрупованням три доби, щоб скласти зброю
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро у вівторок, 10 травня, дав злочинним угрупованням три доби, щоб здатися владі і скласти зброю мирним шляхом.

Про це він заявив в ефірі державного телебачення країни, інформує Noticiaaldia.com.

"У тих груп, які захочуть миритися, є 72 години, щоб зробити це, але час вже настав, наші діти заслуговують на мирне життя", - підкреслив президент.

В іншому разі Мадуро пообіцяв розгромити кримінал силовими методами. За його словами, з

бандитами, які відмовилися здатися, розмовлятимуть з позиції сили і з застосуванням зброї. У цьому будуть задіяні збройні сили, національна поліція, спеціальні служби карного розшуку та безпеки.

Президент також заявив, що не допустить встановлення контролю над країною з боку воєнізованих бандитських формувань. "Будемо ловити і ліквідувати всі групи, які займаються викраденнями, вбивствами, переслідуванням народу, досить, із цим треба покінчити. Стан облоги? Ні! Диктатура воєнізованого криміналітету? Ні! Свобода народу, захист народу", - сказав він.

Як зазначають спостерігачі, рівень злочинності у Венесуелі, в тому числі у Каракасі, б'є всі рекорди. На зростання цих показників впливає і важка економічна ситуація у Венесуелі останнім часом.

Нагадаємо, раніше у травні повідомлялося, що опозиція зібрала майже 2 млн підписів за відставку президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram