ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російських чиновників застерегли від використання месенджерів у роботі

У Росії розробляють альтернативу Telegram, WhatsApp і Viber для чиновників

Російських чиновників застерегли від використання месенджерів у роботі

Голова мінкомзв'язку Росії Микола Нікіфоров застеріг російських держслужбовців від використання іноземних месенджерів у службових цілях.

Про це повідомляє "Интерфакс".

За його словами, використання таких сервісів щонайменше є порушенням службових інструкцій. До того ж, зазначив він, спілкування в месенджерах може спричинити "розголошення, не дай Боже, державної таємниці", а це вже, за його словами, є приводом для порушення кримінальної справи.

Вести листування в месенджерах, на думку голови міністерства, можна тільки в особистих, неслужбових цілях. "Які б там не декларувалися системи захисту, конфіденційність чого завгодно - це може бути тільки відкрита інформація. Службова інформація, інші види обмеженої інформації поширюватися там не можуть", - упевнений Нікіфоров.

Наприкінці квітня адміністрація президента РФ доручила компанії Mail.ru Group розробку захищеного месенджера, який би став альтернативою Telegram, WhatsApp і Viber, широко використовуваних російськими чиновниками. Вартість програми може скласти щонайменше $5 млн, повідомляв "Коммерсантъ".

Нагадаємо, ще в серпні 2015 року у Радбезі РФ побачили загрозу у використанні чиновниками Google і WhatsApp.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram