ГоловнаСвіт

Ердоган подав до суду на голову німецького медіаконцерну через його любов до сатири

Німецький суд заборонив режисерові Уве Боллу використовувати деякі нецензурні слова щодо Ердогана.

Ердоган подав до суду на голову німецького медіаконцерну через його любов до сатири
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав до суду на голову одного з найбільших медіаконцернів Німеччини - Axel Springer AG - Матіаса Депфнера.

Про це повідомив медіаюрист Ердогана Ральф Гекер, інформує Deutsche Welle.

Депфнер виступив на підтримку німецького коміка Яна Бемермана, який прочитав сатиричний вірш про Ердогана.

Зокрема Депфнер сказав, що сміявся над жартами про Ердогана.

Турецький лідер попросив суд накласти певні обмеження на висловлювання на його адресу з боку Депфнера. При цьому, за словами Гекера, якщо прохання Ердогана не задовольнять, то президент звернеться до судів вищої інстанції.

Юрист також нагадав, що німецький суд раніше попередньо задовольнив вимогу Ердогана щодо німецького режисера Уве Болла. Зокрема Болл відтепер не має права використовувати деякі нецензурні слова з вірша Бемермана на адресу турецького президента.

Нагадаємо, наприкінці березня німецький сатирик Ян Бемерман прочитав на телеканалі ZDF сатиричний вірш про Ердогана, де звинуватив його у сексуальних стосунках з козами і припустив, що він "дивиться дитяче порно, коли б'є курдів".

Після цього Ердоган особисто написав заяву в прокуратуру німецького міста Майнц. Бемермана взяли під охорону, і йому довелося вибачитися перед урядом Туреччини, який висловив невдоволення офіційному Берліну.

Прокуратура Німеччини почала розслідування, оскільки за оцінкою МЗС ФРН, поет "дуже ймовірно" порушив закон, який забороняє ображати глав іноземних держав. Цей злочин карається позбавленням волі на термін до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram