ГоловнаСвіт

У Кельні ресторан закрили через "Ердоган-бургер"

Прихильники Реджепа Ердогана пригрозили працівникам закладу насильством.

У Кельні ресторан закрили через "Ердоган-бургер"
Фото: EPA/UPG

Кельнський ресторан Urban Burgery, в меню якого недавно з'явився "Ердоган-бургер", довелося закрити на невизначений термін через загрози, які надійшли у соцмережах.

Як повідомляє The Local, власники закладу заявили, що не можуть гарантувати безпеку своїм співробітникам.

Страву, названу на честь президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, почали подавати в ресторані наприкінці квітня. У рекламі "Ердоган-бургера" зазначалося, що він смачний, соковитий, важить більше, ніж будь-який інший донер (doner kebab, турецький фастфуд у Німеччині - ред.), і подається "з козячим сиром - природно".

У цих словах недоброзичливці розгледіли натяк на вірш німецького сатирика Яна Бемермана, який наприкінці березня прочитав на телеканалі ZDF сатиричний вірш про Ердогана, де звинуватив його у сексуальних стосунках з козами і припустив, що він "дивиться дитяче порно, коли б'є курдів".

Після цього Ердоган особисто написав заяву в прокуратуру німецького міста Майнц. Бемермана взяли під охорону, і йому довелося вибачитися перед урядом Туреччини, який висловив невдоволення офіційного Берліну. Прокуратура Німеччини почала розслідування, оскільки за оцінкою МЗС ФРН, поет "дуже ймовірно" порушив закон, який забороняє ображати глав іноземних держав. Цей злочин карається позбавленням волі на термін до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram