ГоловнаСвіт

Путін демонстративно не привітав лідерів України та Грузії з річницею Перемоги над фашизмом

Президент РФ закликав "не допустити перегляду загальної історії"

Путін демонстративно не привітав лідерів України та Грузії з річницею Перемоги над фашизмом
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у своєму привітанні з 71-ю річницею Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні використовував різні формулювання для України і Грузії.

"Володимир Путін привітав лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південній Осетії, а також громадян Грузії та України з 71-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Кремля.

У вітальних листах російського лідера підкреслюється, що День Перемоги "є священним святом, яке назавжди залишиться символом героїзму і єднання народів, які відстояли в кровопролитних боях рідну землю і врятували світ від фашизму".

Путін особливо наголосив, що не можна допустити "перегляду загальної історії".

Нагадаємо, в серпні 2008 року російські війська спільно з південно-осетинськими формуваннями витіснили грузинські війська з Південної Осетії, яка офіційно є частиною Грузії. Згодом Росія визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Відносини між Україною і РФ погіршилися після анексії Криму в березні 2014 року і початку збройного конфлікту на Донбасі. При цьому Росія постійно заперечує підтримку бойовиків в зоні АТО і участь російських військовослужбовців у бойових діях, а окупацію Криму Путін назвав "відновленням історичної справедливості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram