ГоловнаСвіт

З КНДР видворили знімальну групу Бі-бі-сі

Журналістів допитували протягом 8 годин, а потім змусили підписати протокол

З КНДР видворили знімальну групу Бі-бі-сі
Возле памятника Ким Ир Сену и Ким Чен Иру

Кореспондента Бі-бі-сі Руперта Вінгфілда-Хейза і знімальну групу затримали у Пхеньяні, їх депортують з країни через репортажі про КНДР напередодні з'їзду Трудової партії Кореї.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си. У п'ятницю Хейза затримали разом з продюсером Марією Бірн і оператором Меттью Ґодаром у той момент, коли вони збиралися виїхати з КНДР.

Хейза допитували протягом восьми годин, після чого представники північнокорейської влади змусили журналіста підписати протокол.

Потім знімальну групу доправили в аеропорт.

Кореспондент Бі-бі-сі Стівен Еванс, який досі перебуває у Пхеньяні, заявив, що керівництво КНДР було не задоволене тим, як журналісти висвітлювали життя столиці напередодні з'їзду.

Нагадаємо, у Пхеньяні вперше за 36 років відкрився з'їзд Трудової партії Кореї. Для висвітлення заходу запросили понад 150 іноземних журналістів, в тому числі з Китаю, Росії, США, Японії, Великобританії, Фінляндії та інших країн. Південнокорейських журналістів не запросили. Разом з тим, представників ЗМІ у будівлю, де проводиться з'їзд, не допустили, їм не дозволено наближатися безпосередньо до будівлі, проте дозволено з певної відстані вести фото- і відеозйомку, брати інтерв'ю у населення.

Спостерігачі вважають, що Кім Чен Ин може офіційно оголосити Північну Корею ядерною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram