ГоловнаСвіт

Канада скасовує санкції проти Білорусі

Обмежувальні заходи діяли майже 10 років.

Канада скасовує санкції проти Білорусі

Уряд Канади вирішив скасувати санкції проти Білорусі, введені 14 грудня 2006 року.

Як повідомляють на сайті канадського уряду, це рішення пов'язане з аналогічними діями США і Європейського союзу і пояснюється прогресом Білорусі, досягнутим у попередні місяці. Насамперед ідеться про звільнення політичних в'язнів і проведення президентських виборів у жовтні 2015 року на більш високому рівні порівняно з попередніми роками. Канада також відзначає важливу роль, яку Білорусь грає в проведенні мирних переговорів щодо України.

Рішення Канади передбачає виключення Білорусі з так званого Area Control List. Поставки товарів і технологій у країни, які є в цьому переліку, потребують спеціального експортного дозволу.

При цьому уряд Канади наголошує, що продовжуватиме стежити за розвитком ситуації в Білорусі і тим, як у країні дотримуються права людини і демократичні принципи.

Нагадаємо, 15 лютого голови МЗС країн Євросоюзу ухвалили рішення про часткове скасування санкцій проти Білорусі. Із санкційного списку видалили 170 осіб і три компанії з Білорусі. Ембарго на постачання зброї залишається чинним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram