ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило назвав операцію Росії в Сирії "священною війною"

Голова РПЦ продовжує наполягати на праведності російської агресії.

Патріарх Кирило назвав операцію Росії в Сирії "священною війною"
Патриарх Кирилл
Фото: inforesist.org

Голова Російської православної церкви Кирило (Володимир Гундяєв) назвав військову операцію Росії на Близькому Сході "священною війною".

Про це повідомляє "Интерфакс".

За його словами, участь "наших воїнів" у бойових діях на Близькому Сході - «не агресія, не окупація, не нав'язування своїх ідеологем, не підтримка певних урядів", а боротьба з "тим страшним ворогом, який несе в собі зло не тільки для Близького Сходу, а для всього роду людського ".

"Тому сьогодні війна з тероризмом - це священна війна", - підсумував патріарх.

Він додав, що Велика Вітчизняна війна теж була священною, а російське воїнство "можна сміливо назвати воїнством христолюбивим, тому що воно боролося за правду, за Батьківщину, за землю свою, за народ проти підступного і жорстокого ворога".

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року. Станом на кінець лютого 2016 року правозахисники оцінили число жертв війни в Сирії в 370 тис. осіб. Ще 11 млн сирійців виїхали з країни. Уряд Башара Асада контролює частину держави, решта території фактично розділена між опозицією і терористичними угрупованнями. Російська військова операція в Сирії із залученням ПКС РФ почалася 30 вересня 2015 року, коли Рада Федерації схвалила використання російських військ у цій країні.

У війні взяли участь російські бомбардувальники і штурмовики, а також далека авіація і кораблі Каспійської флотилії і Чорноморського флоту, які завдавали ударів по терористах за допомогою крилатих ракет "Калібр". Також була залучена морська піхота, десантники і комплекси ППО.

У березні 2016 року Росія оголосила про виведення із Сирії свого військового контингенту. Москва стверджувала, що бомбить тільки позиції радикальних ісламістів. При цьому гинули і мирні сирійці.

Нагадаємо, в березні повідомляли, що Росія витратила $460 млн на війну в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram