ГоловнаСвіт

Трамп у разі обрання має намір звільнити голову Федеральної резервної системи США

Мільярдер посилається на те, що голова ФРС США не республіканка.

Трамп у разі обрання має намір звільнити голову Федеральної резервної системи США
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Мільярдер Дональд Трамп, який залишився єдиним претендентом на посаду президента США від Республіканської партії, заявив в інтерв'ю CNBC, що має намір звільнити нинішню голову Ради керуючих Федеральною резервною системою Джанет Єллен.

За його словами, таке рішення було б "доречним". Також Трамп вказав на те, що Єллен не республіканка.

Водночас Трамп згоден із її політикою низьких відсоткових ставок. Він зазначив, що якщо підвищувати процентні ставки, то долар надто зміцниться і в національної економіки виникнуть "дуже серйозні проблеми".

4 травня Трамп залишився єдиним кандидатом від республіканців на майбутніх президентських виборах. Це сталося після того, як його останній опонент-однопартієць, Джон Кейсік офіційно заявив, що припиняє свою кампанію.

Президент США Барак Обама висунув Джанет Єллен кандидатом на посаду голови ФРС 9 жовтня 2013 року. На цій посаді вона замінила Бена Бернанке, повноваження якого добігли кінця 31 січня 2014 року. 6 січня 2014-го Сенат проголосував за затвердження призначення. 56 сенаторів проголосували за її кандидатуру, а 26 висловилися проти.

Демократична і Республіканська партії проведуть загальнонаціональні з'їзди, на яких оберуть своїх кандидатів у президенти, в липні 2016 року. Вибори президента призначено на 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram