ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Співробітник російського наркоконтролю 5 років керував бандою наркоторговців у Петербурзі

МВС РФ більш ніж удвічі скоротить число оперативників Держнаркоконтролю, який розпускають.

Співробітник російського наркоконтролю 5 років керував бандою наркоторговців у Петербурзі
Архив
Фото: go-krit.com

Міський суд Санкт-Петербурга розгляне кримінальну справу проти членів організованого злочинного угруповання, яке здійснювало контрабанду наркотиків у великих розмірах.

Як повідомляє FlashNord, ОЗУ очолював оперативний співробітник регіонального управління Федеральної служби контролю за обігом наркотиків (ФСКН).

"За версією слідства, Олександр Большаков, який з 2007 по 2011 рік був оперативним співробітником УФСКН Росії в Санкт-Петербурзі і Ленінградській області, створив організоване злочинне угруповання, яка здійснила інкриміновані злочини", - повідомили агентство в прес-службі прокуратури.

Наприкінці квітня стало відомо, що з 35 тис. оперативників Держнаркоконтролю, який розпускають, МВС готове залишити на роботі лише 15 тис.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Росії Ігоря Зубова, більше оперативників у МВС цього напрямку не потрібно. Решті буде запропоновано працевлаштування, не пов'язане з оперативною діяльністю.

Федеральна служба контролю за обігом наркотиків (Держнаркоконтроль, ФСКН) була утворена у 2003 році шляхом виведення Державного комітету з протидії незаконному обігу наркотичних засобів і психотропних речовин зі складу МВС і передачі йому особового складу і матеріальної бази скасованої податкової поліції.

Нагадаємо, в лютому ФСКН звинуватила спецслужби України в наркотизації російської молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram