ГоловнаСвіт

YouTube створює онлайн-телебачення

За попередніми даними, вартість пакета каналів від Youtube становитиме менш ніж $35 на місяць.

YouTube створює онлайн-телебачення
YouTube
Фото: mojevijesti.ba

Відехостинг YouTube працює над створенням пакета кабельних телевізійних каналів, які будуть доступні користувачам за платною підпискою.

Про це з посиланням на джерела повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з цією інформацією, проект буде називатися "Unplugged", його реліз заплановано на початок 2017 року. YouTube вже створив технічну платформу для його запуску і обговорив його створення з більшістю великих медіакорпорацій: NBC Universal Comcast Corp., Viacom Inc., 21 Century Fox Inc. і CBS Corp.

За словами джерела агентства, YouTube працює над створенням інтернет-пакета кабельного телебачення з 2012 року, але останнім часом проект став більш актуальним. Apple і Amazon.com Inc. працюють над аналогічною платформою, тоді як Dish Network Corp. і Sony Corp. вже представили сервіс онлайн-телебачення.

YouTube розглядає різні способи пакування контенту. Один з варіантів - створити пакет каналів спільно з чотирма найбільшими телевізійними компаніями США і найбільш популярними кабельними каналами. Це схоже на пропозицію Apple, яку корпорація також останнім часом обговорювала з медіакомпанією, зазначає Bloomberg.

Youtube, як і Apple, прагне забезпечити доступну для передплатників ціну - менш ніж $35 на місяць. Джерела Bloomberg стверджують, що медіакомпанії очікують від нових партнерів більш вигідних умов, ніж пропонують нинішні: Comcast і AT&T Inc.

Ще один розглянутий YouTube варіант - пакет менш популярних телеканалів і створення невеликих "груп" каналів навколо них. Основною підпискою стане плата за центральний канал, а тематичні канали можна буде купувати за додаткову плату. Як пояснили джерела агентства, таким чином YouTube розраховує залучити нових глядачів для каналів "другого ешелону", а більші компанії приєднаються пізніше.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року YouTube запустив платний сервіс без реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram