ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Американський військовий подав до суду на Обаму через війну з ІДІЛ

Капітан армії США зажадав від президента отримати згоду Конгресу для проведення військової операції

Американський військовий подав до суду на Обаму через війну з ІДІЛ
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Капітан Армії США Майкл Сміт подав позов проти президента США Барака Обами про законність проведеної главою держави військової кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє The New York Times.

"Я прошу суд повідомити президента, що, згідно з Резолюцією про військові повноваження, для того, щоб почати війну проти ІДІЛ в Іраку і Сирії, глава держави мусить отримати відповідне схвалення Конгресу", - йдеться в заяві 28-річного Сміта, який зараз працює в Кувейті. При цьому він висловив глибоку підтримку боротьбі з джихадистами у Сирії та Іраку.

У Білому домі вважають, що схваленого 15 років тому Конгресом документа про боротьбу з терористичними угрупованнями, причетними до терактів 11 вересня 2001 року, досить для проведення операції в Іраку і Сирії.

Наприкінці квітня американський президент погодив відправлення до Сирії додаткового контингенту з 250 американських військовослужбовців, в тому числі бійців спецпідрозділів.

Влітку 2014 року бойовики ІДІЛ захопили частину територій Іраку і Сирії і проголосили там халіфат. З вересня того ж року очолювана США міжнародна коаліція проводить бомбардування позицій екстремістів.

Нагадаємо, наприкінці квітня хакери ІДІЛ оголосили про злам бази даних Держдепу США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram