ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ФСБ повідомила про затримання підозрюваних у підготовці терактів у Москві

Імена затриманих не називаються. Повідомляється тільки, що вони дають свідчення

ФСБ повідомила про затримання підозрюваних у підготовці терактів у Москві

Федеральна служба безпеки Росії повідомила про затримання групи громадян центральноазіатських країн, які планували на травневих святах зробити в московському регіоні серію терактів, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Як вказується в повідомленні прес-служби ФСБ, затримані працювали "за завданням ватажків міжнародних терористичних організацій, що діють на території Сирії та Туреччини".

Під час спецоперацій було вилучено велику кількість зброї, вибухових речовин та інших засобів терористичної діяльності, йдеться в повідомленні.

Імена затриманих не називаються. Повідомляється тільки, що вони дають свідчення. Подробиці про те, що планувалися теракти, також не наводяться.

Раніше ФСБ вже повідомляла про запобігання терактів у різних регіонах Росії. Зокрема, в квітні служба повідомила про затримання декількох ісламістів, один з яких, за даними служби, готував теракт у Волгограді.

У лютому ФСБ оголосило про затримання в Єкатеринбурзі семи членів забороненого в Росії угруповання "Ісламська держава", що, імовірно, планували теракти в Єкатеринбурзі, Москві та Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, ФСБ Росії 26 березня затримала за підозрою в шпигунстві українця Юрія Іванченка, який нібито є підполковником СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram