ГоловнаСвіт

Єврокомісія запропонувала країнам ЄС платити за відмову пускати мігрантів

ЄК оцінила солідарний внесок за кожного прохача притулку у €250 тис.

Єврокомісія запропонувала країнам ЄС платити за відмову пускати мігрантів
Еврокомиссия

Єврокомісія запропонувала країнам-членам ЄС виплачувати так званий податок солідарності за кожного неприйнятого за квотою мігранта тій державі, яка надасть йому притулок.

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії.

Країна зможе тимчасово не брати участі в розселенні мігрантів. "У такому разі їй доведеться зробити солідарний внесок у €250 тис. за кожного прохача притулку, за якого вона мала б відповідати згідно з механізмом справедливості, на користь країни-члена, яка прийме цю людину замість неї", - повідомили в Єврокомісії. Пропозицію висунуто, щоб послабити міграційну кризу в деяких країнах і більш рівномірно розподілити потік претендентів на притулок.

Ідею висунуто в рамках представлених Єврокомісією пропозицій реформування єдиної системи надання притулків. Вони передбачають розподіл біженців з одних країн в інші, повідомив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерман "Интерфаксу". При цьому стара система, згідно з якою біженці повинні прохати про притулок у першій країні, в яку в'їжджають, зберігається.

Міграційна криза в Євросоюзі вибухнула 2015 року. Біженці прямували до Греції декількома маршрутами, в тому числі через територію Туреччини і Егейське море. Цим шляхом за рік скористалися більш ніж 850 тис. осіб. Усього на територію ЄС прибув понад мільйон мігрантів. За даними ООН, 2016 року потік біженців до ЄС може збільшитися вдвічі, за даними самого Євросоюзу - втричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram