ГоловнаСвіт

Міноборони Росії створить три дивізії для протидії НАТО

У кожній дивізії буде близько 10 тис. осіб.

Міноборони Росії створить три дивізії для протидії НАТО
Шойгу

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про створення трьох нових дивізій для протидії нарощуванню сил НАТО біля кордонів Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами Шойгу, одна дивізія з'явиться в Західному військовому окрузі, ще одна - в Південному. Він також уточнив, що облаштування місць дислокації нових з'єднань уже триває - із застосуванням "передових будівельних рішень": блоково-модульних конструкцій.

"Технологія потокового виробництва і постачання модулів дозволяє зводити будівлю протягом трьох - максимум чотирьох тижнів", - розповів Шойгу. За його словами, за потреби такі споруди можна оперативно розібрати і перевезти в інше місце.

Раніше повідомляли, що нове мотострілецьке з'єднання з'явиться під Ростовом-на-Дону, ще два - в Смоленській і Воронезькій областях. У кожній дивізії буде приблизно по 10 тис. осіб.

Нагадаємо, напередодні Пентагон підтвердив плани НАТО розмістити 4 батальйони біля східних кордонів Альянсу.

Країни Балтії - Естонія, Латвія і Литва, які вступили в НАТО 2004 року, - зажадали більшої присутності Альянсу, побоюючись загрози з боку Росії після того, як вона анексувала український півострів Крим 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram