ГоловнаСвіт

Влада Китаю "порадила" економістам відмовитися від негативних прогнозів

Компартія Китаю вже два місяці хвалить економіку країни, намагаючись заспокоїти світові ринки.

Влада Китаю "порадила" економістам відмовитися від негативних прогнозів
Компартия Китая
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю в особі регуляторів ринку цінних паперів, а також органів цензури ЗМІ зробила усні попередження аналітикам, публічні заяви про економіку котрих суперечать оптимістичним висловлюванням про зростання, які зробила влада.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Джерела в керівництві Комуністичної партії Китаю (КПК) пояснюють посилення цензури спробою влади придушити зростання стурбованості з приводу перспектив економіки країни, яка переживає період уповільнення, пише газета. За словами співрозмовників видання, на тлі зростання числа китайців, які намагаються вивести кошти з країни, регулятори і цензори сприяють створенню середовища, яке партійні чиновники називають "позитивною енергією".

Керівництво КПК протягом двох місяців у своїх промовах хвалить економіку країни, намагаючись заспокоїти світові ринки, зазначає видання.

За підсумками 2015 року ВВП Китаю виріс на 6,9% - це найгірший показник за останню чверть століття. Національна комісія з розвитку і реформ КНР у лютому встановила цільовий діапазон зростання ВВП на 2016 рік у 6,57%.

У першому кварталі 2016 року загальний борг Китаю виріс до рекордних 237% від ВВП, що вище, ніж в інших країнах з економікою, що зростає.

Нагадаємо, наприкінці квітня Китай посилив контроль за неурядовими організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram