ГоловнаСвіт

США розглядатимуть санкції проти РФ окремо стосовно Криму і Донбасу

Дія обмежень триватиме до звільнення Криму і виконання Москвою Мінських угод

США розглядатимуть санкції проти РФ окремо стосовно Криму і Донбасу
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

Офіційний Вашингтон не має наміру об'єднувати антиросійські санкції, пов'язані з незаконною анексією Криму та агресією на сході України.

Про це заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє "Укрінформ".

Дія обмежень для Росії триватиме, відповідно, до звільнення Криму і виконання Москвою Мінських угод.

"Чинні санкції накладені нами на Росію з метою тиску на російський уряд, щоб він поважав суверенітет України, територіальну цілісність, у тому числі до відновлення контролю України над її східною частиною. Ми збираємося продовжувати дії санкцій, допоки Росія не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - пояснив Кірбі.

Санкції, введені через Крим, за його словами, "будуть залишатися чинними, допоки там триває російська окупація і анексія".

Відповідаючи на запитання про нещодавній законопроект на підтримку України, внесений у Палату представників США, Кірбі зазначив, що Держдеп буде продовжувати консультації з цього питання з Конгресом.

Нагадаємо, 29 квітня в Палаті представників Конгресу США зареєстрували новий законопроект про підтримку України.

Раніше, 26 квітня, в Києві відбулася зустріч помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з представниками парламентських фракцій, на якій вона закликала депутатів прийняти необхідні зміни до законодавства, щоб у липні можна було провести місцеві вибори на окупованій території Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram