ГоловнаСвіт

США планують збільшити військовий контингент у Європі для протистояння російській агресії

За оцінками США, на сході України перебувають близько 7000 російських військових.

США планують збільшити військовий контингент у Європі для протистояння російській агресії
Джозеф Данфорд
Фото: EPA/UPG

США найближчим часом планують збільшити військовий контингент у Європі для протистояння будь-якій майбутній російській агресії.

Про це розповів голова Об'єднаного комітету начальників штабів (КНШ) збройних сил США генерал Джозеф Данфорд (Joseph Dunford) в інтерв'ю виданню Foreign Policy.

За його словами, мова йде про можливе розміщення на ротаційній основі додаткової бойової бригади, що складається приблизно з 4500 військовослужбовців, а також про "космічні системи, кіберзброю, бомбардувальників дальнього радіусу дії, протиракетну оборону" та інші заходи, які дозволять посилити безпеку союзників і "стримати Москв".

Ще один високопоставлений співрозмовник видання в Пентагоні розповів, що, за оцінками США, на сході України перебувають близько 7000 російських військових, і Росія зможе продовжувати спонсувати їх і одночасно операцію в Сирії принаймні ще протягом двох років.

У лютому цього року агентство Рейтер повідомляло, що Пентагон попросив виділити на військові витрати у 2017 фінансовому році майже $600 млрд з урахуванням загроз, які створюють Росія, Китай і бойовики ІДІЛ.

Білий дім планує встановити базовий бюджет військового відомства у розмірі $523,9 млрд, які підуть на підтримку обороноздатності країни. Цей показник на $2,5 млрд вищий, ніж аналогічний 2016 фінансового року.

Агентство зазначало, що обсяг фінансування, спрямованого на протистояння "російському тиску в Європі" виросте у чотири рази, витрати на розширення військової присутності США в Європі збільшаться з $800 млн до $3,4 млрд, а витрати на проведення військових і спеціальних операцій за кордоном становитимуть $58,8 млрд.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Росія пригрозила Швеції ракетами, не вразливими для систем ПРО НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram