ГоловнаСвіт

РФ заблокувала заяву Радбезу ООН щодо ракетних випробувань КНДР

Росія вимагає відмовитися від спільних навчань США і Південної Кореї

РФ заблокувала заяву Радбезу ООН щодо ракетних випробувань КНДР
Фото: http://un.mfa.gov.ua

Російська Федерація внесла поправки в заяву Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) щодо останніх ракетних випробувань, проведених Північною Кореєю.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters. 

Заяву, яку Росія заблокувала 3 травня, попередньо погодили 14 членів Радбезу ООН.

"Рада Безпеки мусить реагувати дуже швидко, тому ми не розуміємо, чому Росія блокує, тоді як усі інші члени Ради, в тому числі Китай, що межує з Північною Кореєю, змогли дійти згоди", - заявив заступник посла Великобританії в ООН Пітер Вілсон.

2 травня постпред РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що Москва внесла кілька пропозицій до проекту, серед яких і "згортання військової діяльності в регіоні", тобто відмова від спільних навчань, які проводять США і Південна Корея. Також Росія і Китай попросили США відмовитися від установки в Південній Кореї нової системи ПРО. Такі дії викликали обурення у Вашингтона.

"Неймовірно: Росія вносить поправки, не спрямовані проти КНДР, а націлені на країни, які прагнуть захистити себе від північнокорейської загрози", - заявив один із дипломатів, які працюють в ООН.

Нагадаємо, 28 квітня Пхеньян провів два невдалі тести балістичних ракет. Нова серія випробувань, яка викликала занепокоєння світової спільноти, почалася в січні 2016 року, коли північнокорейська влада оголосила про успішне підривання водневої бомби. У відповідь у березні ООН, США і Південна Корея посилили санкції відносно Пхеньяна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram