ГоловнаСвіт

У Німеччині політика оштрафували на $11 тис за образу мігрантів у Facebook

Лідер антимігрантського руху Бахман називав біженців "худобою" і "мотлохом"

У Німеччині політика оштрафували на $11 тис за образу мігрантів у Facebook
Фото: EPA/UPG

Суд у Німеччині оштрафував засновника антимігрантського руху проти мігрантів Pegida за розпалювання ненависті проти мігрантів у соціальній мережі Facebook.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"3 травня у районному суді Дрездена повідомили, що Лутц Бахман мусить заплатити 9 тисяч 600 євро ($11 тис) за те, що називав мігрантів у соцмережах "худобою" і "мотлохом", - наголошується в повідомленні.

Бахман заявляв, що судовий процес є "політично мотивованим" і має на меті дискредитувати його та рух Pegida (Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу).

Рух Pegida виступає проти міграційної політики канцлера Німеччини Ангели Меркель, завдяки зусиллям якої в країну за минулий рік прибуло понад мільйон мігрантів і біженців.

До мітингів проти мігрантів Pegida залучила тисячі своїх прихильників у Німеччині, виступи яких часто супроводжуються акціями.

Нагадаємо, раніше в Німеччині заарештували п'ятьох ультраправих бойовиків, які готували теракти проти мігрантів. Йдеться про створену минулого року групу Freital Group, названу на честь міста Фрайталь.

Зазначимо, що 13 березня на виборах у земельні парламенти трьох федеральних земель Німеччини - Баден-Вюртемберг, Райнланд-Пфальц і Саксонія-Анхальт - перемогла антиіммігрантська партія "Альтернатива для Німеччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram