ГоловнаСвіт

Новий командувач силами США в Європі почав виконувати обов'язки

Бридлав іде на пенсію.

Новий командувач силами США в Європі почав виконувати обов'язки
Бридлав и Скапарротти
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 3 травня, в Штутгарті відбулася церемонія передачі обов'язків командувача силами США в Європі (EUCOM) від генерала Філіпа Бридлава Кертісу Скапарротті. Він буде керувати більш ніж 60-тисячним угрупованням американських військ.

Як зазначає видання Stars and Stripes, на представлення нового командувача приїхав міністр оборони США Еш Картер. "Ми повинні продемонструвати потенційним супротивникам, що якщо вони почнуть війну, ми маємо можливості і потенціал змусити їх пошкодувати про це. Адже щоб стримати конфлікт, потрібно показати здатність домінувати в конфлікті", - заявив він, представляючи Скапарротті.

Генерал Скапарротті раніше командував силами США в Південній Кореї.

Окрім EUCOM, під його начальством тепер також будуть об'єднані сили НАТО в Європі. Церемонія передачі командування від Бридлава до Скапарротті відбудеться в середу в бельгійському місті Монс.

Бридлав іде на пенсію після майже 40-річної служби у Військово-повітряних силах США. "Моя кар'єра почалася тут під час "холодної війни", коли потрібно було зберегти мир. А зараз моя кар'єра закінчується тут же, коли потрібно запобігти "холодній війні" і продовжувати зберігати мир", - заявив він.

Бридлав висловив упевненість, що EUCOM в особі Скапарротті отримала розумного і цілеспрямованого лідера.

Скапарротті і Бридлав - ровесники, їм обом по 60 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram