ГоловнаСвіт

Російських тележурналістів не пустили в Естонію й анулювали візи

Представники ВДТРК їхали знімати учасників експедиції "Уклін кораблям Великої Перемоги"

Російських тележурналістів не пустили в Естонію й анулювали візи
Фото: ukraineinfo.net

У понеділок, 2 травня, знімальну групу Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) не пустили на територію Естонії й анулювали їхні шенгенські візи, повідомляють російські ЗМІ.

"Кореспондент ВДТРК Катерина Фісенко, а також оператор і відеоінженер, які прямували з Санкт-Петербурга в естонське селище Визу, не змогли потрапити в Естонію. На прикордонному контролі в Нарві у журналістів забрали паспорти, які повернули лише через годину з анульованими шенгенськими візами", - йдеться в повідомленні.

Журналістка Фісенко повідомила, що їм відмовили у в'їзді через те, що вони не можуть працювати в Естонії з туристичним шенгеном, отриманим у Фінляндії.

"У паспортах поставили позначки про те, що у в'їзді відмовили через недостовірну інформацію про мету перебування, подану під час в'їзду", - переказують ЗМІ її слова.

Представники ВДТРК їхали знімати учасників експедиції "Уклін кораблям Великої Перемоги", яка шукає підводний човен, що затонув 1943-го у Фінській затоці.

Нагадаємо, наприкінці березня Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну російському телеведучому Отару Кушанашвілі, який мав працювати на "Радио Вести". Кушанашвілі повинен був замінити на "Радио Вести" Матвія Ганапольського, який пішов до конкурентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram