ГоловнаСвіт

Литва заявила про перехоплення НАТО п'яти російських літаків за тиждень

Літаки летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем

Литва заявила про перехоплення НАТО п'яти російських літаків за тиждень

Військово-повітряні сили НАТО з 25 по 30 квітня п'ять разів піднімалися в повітря для перехоплення російських літаків над Балтійським морем.

Про це повідомляє РБК.

За інформацією Міноборони Литви, 26 квітня винищувачів підняли за тривогою з авіабази Шяуляй. Вони супроводили Су-27, що вилетів з Калінінграда.

"Літак летів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, не надавши попередньо плану польоту, без використання бортового транспондера і без підтримки зв'язку з центрами управління повітряним рухом", - зазначили у відомстві.

27 квітня аналогічний інцидент повторився з літаком Іл-38.

28 квітня винищувачі повітряної поліції НАТО двічі піднімалися для перехоплення Іл-18 і Іл-38, а 29 квітня був перехоплений Іл-20, повідомили в литовському міністерстві.

Нагадаємо, 29 квітня російський Су-27 показав фігуру вищого пілотажу "бочка" біля літака-розвідника США в небі над Балтійським морем.

17 квітня під час планового польоту в нейтральному повітряному просторі над Балтійським морем літак-розвідник військово-повітряних сил США RC-135 був перехоплений російським винищувачем Су-27.

Раніше російські бомбардувальники Су-24 імітували атаку на американський есмінець USS Donald Cook у Балтійському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram