ГоловнаСвіт

Росія та Зімбабве вирішили об'єднатися проти західних санкцій

Обидві країни перебувають під обмежувальними заходами ЄС і США

Росія та Зімбабве вирішили об'єднатися проти західних санкцій
Фото: minpromtorg.gov.ru

Росія і Зімбабве вирішили об'єднати зусилля у боротьбі проти санкцій, які проти них ввели Європейський союз і Сполучені Штати Америки.

Така угода була досягнута представниками двох країн на засіданні міжурядової комісії з економічного співробітництва, яке відбулося 30 квітня у Харарі (столиця Зімбабве), повідомляє "РИА Новости".

"Зараз обидві наші країни перебувають під санкціями, які були накладені США і ЄС. Окрім вираження солідарності у засудженні цих санкцій, ми повинні, зокрема, через механізм міжурядової комісії, об'єднати наші зусилля для запобігання шкоді для наших економік, завдати якої хотіли автори цих необґрунтованих і аморальних заходів", - сказав на засіданні глава МЗС Зімбабве Сімбараше Мумбенгегві.

Росію на зустрічі представляв глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров. Він у свою чергу заявив, що Росія виступає "за повне скасування несправедливих санкцій".

Нагадаємо, США і ЄС ввели санкції проти Зімбабве на початку 2000-х років. Американські санкції зачіпають близько 120 осіб, включаючи лідера країни Роберта Мугабе і членів його сім'ї, яким заборонено в'їзд у США; американським компаніям не дозволяється вести справи з юридичними особами, пов'язаними з зімбабвійським керівництвом. Європейські санкції стосуються Мугабе, його дружини і зімбабвійської оборонної компанії.

Росія перебуває під санкціями через напад на Україну і анексію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram