ГоловнаСвіт

У Британії заарештовано імовірних спонсорів одного з брюссельських терористів

Раніше у квітні британська поліція заарештувала 5 осіб, підозрюваних у зв'язках з терористами

У Британії заарештовано імовірних спонсорів одного з брюссельських терористів
Мухаммед Абрини
Фото: EPA/UPG

У Великобританії заарештовано двох осіб за підозрою в тому, що вони давали гроші терористові Мухаммеду Абріні, причетному до вибухів у Брюсселі і Парижі.

Про це повідомляє агентство AFP.

Одного з них звуть Алі Ахмед (Ali Ahmed), іншого - Закарія Буфассіль (Zakaria Boufassil). Їм по 26 років, обидва проживають в місті Бірмінгем у центральній Англії. Їм висунуто звинувачення у передачі трьох тисяч фунтів ($4,4 тис.) терористові Мухаммеду Абріні влітку 2015 року, коли він відвідував Британію.

Алі Ахмед і Закарія Буфассіль - не перші заарештовані у цій справі в Британії. Раніше, 14 квітня, поліція затримала в Бірмінгемі трьох чоловіків і жінку. Наступного дня в лондонському аеропорту Гатвік заарештували ще одного чоловіка. Їх усіх підозрюють у зв'язку з Мухаммедом Абріні, затриманим 9 квітня бельгійськими правоохоронними органами, і організатором серії паризьких атак Абдельхамідом Абаудом - обидва вони приїжджали в Бірмінгем.

Теракти було здійснено в Брюсселі 22 березня в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". Загинули 35 осіб, в тому числі трьох терористів, понад 300 постраждали. За версією слідства, в метро вибуховий пристрій привів у дію Халід Бакрауї, а в аеропорту - його брат Ібрагім. Можливі пособники в організації терактів оголошені в розшук.

13 листопада 2015 року серія терористичних атак сталася в Парижі. Смертники влаштували кілька вибухів, в тому числі біля стадіону "Стад де Франс" під час футбольного матчу, відкрили стрілянину біля кількох ресторанів і захопили заручників у "Батаклані". Унаслідок атак загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram