ГоловнаСвіт

В ООН ситуацію в сирійському Алеппо назвали катастрофічною

Під загрозою життя мільйонів мирних жителів

В ООН ситуацію в сирійському Алеппо назвали катастрофічною
Фото: EPA/UPG

Ситуація в сирійському місті Алеппо за минулі два дні катастрофічно погіршилася, заявив куратор Організації Об'єднаних Націй з питань гуманітарної допомоги Ян Егеланд після зустрічі держав з міжнародної групи підтримки Сирії 28 квітня в Женеві.

Про це інформує DW.

За його словами, посилення боїв у Сирії, всупереч наявному режиму припинення вогню, ставить під загрозу забезпечення мільйонів мирних жителів.

"Я навіть не можу висловити словами, наскільки багато поставлено на карту в найближчі години і дні, - сказав він. - Ставки так непомірно високі, оскільки під загрозою так багато життів мирних людей,  так багато медичних і гуманітарних працівників піддаються бомбардуванням, їх зараз вбивають і калічать. В результаті під загрозою життя мільйонів людей".

За словами Егеланда, така ж важка ситуація склалася і в низці районів провінції Хомс.

Представник ООН зауважив, що в травні неодмінно потрібно зберегти доступ гуманітарних організацій до 35 обложених і важкодоступних районів Сирії.

Тим часом керівництво Сирії, незважаючи на режим припинення вогню, готується до великої військової операції з метою повернути під свій контроль всю територію Алеппо. Як повідомляє урядова газета "Аль-Ватан", армія готова до "вирішальної битви". Як повідомлялося раніше, щонайменше 27 осіб, в тому числі троє дітей і єдиний лікар-педіатр, що залишився в місті, загинули в результаті авіаударів по лікарні в підконтрольному повстанцям районі сирійського міста Алеппо. За останні шість днів під час обстрілу Алеппо загинули 140 мирних громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram