ГоловнаСвіт

У Кишиневі зросла кількість поліцейських, які постраждали під час недільної акції протесту

П'ятеро поліцейських, які отримали черепно-мозкові травми, переломи, вивихи інші травми, госпіталізовано

 У Кишиневі зросла кількість поліцейських, які постраждали під час недільної акції протесту
Антиправительственный митинг в Кишиневе
Фото: EPA/UPG

За минулі чотири дні кількість поліцейських, які постраждали під час сутичок під час акції протесту в неділю, 24 квітня, в столиці Молдови Кишиневі, збільшилася майже в три рази - з 17 до 43 осіб.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перші 17 поліцейських звернулися до медустанов у день протесту, заявив на прес-конференції в четвер начальник Головного управління кримінального переслідування Генерального інспекторату поліції Григорій Мога.

"У наступні дні співробітники поліції, які були задіяні в підтримці, забезпеченні та відновленні громадського порядку, які приїхали до Кишинева з інших територіальних підрозділів ГІП, звернулися в поліклініки за місцем проживання, і їм надано медичну допомогу. П'ятеро поліцейських, які отримали черепно-мозкові травми, переломи, вивихи інші травми, госпіталізовано, двоє з них ще перебувають у госпіталі міністерства внутрішніх справ", - сказав Г. Мога.

За його словами, розслідування в межах порушеної кримінальної справи триває. В рамках розслідування 74 поліцейських допитано як свідків. На ім'я молодої людини, яку затримано ввечері того ж дня за активну участь у масових заворушеннях і поранення поліцейського, видано ордер на арешт на 20 діб.

"Крім того, встановлено, що були пошкоджені три автомобілі, припарковані на вул. Болгарській, і сума збитку оцінюється приблизно в 30 тис. леїв (1,5 тис. євро). Підрозділам МВС було завдано збитків у розмірі 8 тис. леїв (350 євро), в результаті розкрадання або пошкодження спеціальних засобів індивідуального захисту", - сказав поліцейський чиновник.

За його словами, троє громадян звернулися зі скаргами за насильство з боку поліцейських під час акції протесту.

Нагадаємо, 24 квітня в Кишиневі учасники антиурядових протестів вимагали відставки уряду і призначення на осінь президентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram