ГоловнаСвіт

Париж пов'язує санкції проти Росії з виконанням Мінських угод, - посол

Резолюція із закликом зняти санкції має консультативний характер

Париж пов'язує санкції проти Росії з виконанням Мінських угод, - посол
Олег Шамшур
Фото: feg.org.ua

Ухвалена резолюція Національних зборів Франції із закликом зняти санкції з Російської Федерації має виключно консультативний характер і не зобов'язує французьку владу до цього рішення.

Про це заявив посол України у Франції Олег Шамшур, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Це має виключно консультативний характер, за Конституцією Франції, формування зовнішньої політики входить до прерогативи президента республіки", - пояснив посол.

За його словами, під час обговорення цього питання у Нацзборах виступив секретар з європейських справ, який підтвердив позицію Франції про можливість зняття санкцій з РФ тільки за умови виконання Мінських угод.

"Також була заява речника МЗС Франції з приводу уївалення цієї резолюції, в якому він зазначив, що санкції ЄС далі залежать від виконання Мінських угод", - додав Шамшур.

Спікер французького МЗС підкреслив, що уряд Франції "усвідомлює відповідальність держави як члена ЄС і учасника "нормандського формату".

Нагадаємо, що проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції нещодавно продовжили до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

У середині березня цього року Франсуа Олланд разом із канцлером ФРН Ангелою Меркель обіцяв президенту України, що санкції ЄС буде збережено до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram