ГоловнаСвіт

Жертвами авіаударів по лікарні в Алеппо стали 27 осіб

За останні шість днів під час обстрілу Алеппо загинули 140 мирних громадян

Жертвами авіаударів по лікарні в Алеппо стали 27 осіб
Последствия боевых действий в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 27 людей, в тому числі троє дітей і єдиний у місті лікар-педіатр, загинули у результаті авіаударів по лікарні в підконтрольному повстанцям районі сирійського міста Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Наглядова рада з прав людини в Сирії" (SOHR).

У заяві на своїй сторінці у Facebook служба цивільної оборони в підконтрольних повстанцям районах Алеппо повідомила про 30 загиблих.

За даними SOHR, крім педіатра загинули також двоє інших лікарів.

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що через ескалацію насильства в Алеппо жителі міста перебувають на межі гуманітарної катастрофи. "Де б (в Алеппо) ви не були, ви чуєте вибухи від від мінометних обстрілів і літаки, що пролітають над містом. Немає жодного району міста, який би не зазнав авіаударів. Тут кожен боїться за своє життя і ніхто не знає, що буде далі", - йдеться у заяві Червоного Хреста.

Правозахисники зазначають, що за останні шість днів в Алеппо унаслідок авіаударів сирійської армії загинув 91 мирний житель, а через обстріли повстанцями підконтрольних владі районів - 49 мирних жителів.

Бої в Алеппо посилились 22 квітня, а ООН у четвер назвала "ледве живою" угоду про припинення ворожих дій, яка набрала чинності 27 лютого і зменшила кровопролиття в багатьох районах Сирії.

У Сирії з 27 лютого діє режим припинення вогню, проте прихильники і противники Асада звинувачують один одного в ескалації конфлікту, зокрема навколо міста Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram