ГоловнаСвіт

Австрія вкотре посилила правила прийому біженців

Влада Австрії надаватиме статус біженця терміном лише на три роки

Австрія вкотре посилила правила прийому біженців
Мигранты в Австрии
Фото: EPA/UPG

Парламент Австрії ухвалив поправки до закону, які ще більше посилили правила отримання притулку у цій країні.

Про це повідомляє euronews.

Так, набуває чинності проект "тимчасовий притулок", згідно з яким статус біженця в Австрії даватиметься лише на три роки, а потім прохач мусить повернутися додому, якщо у його країні настав мир. Посилюються і правила возз'єднання з сім'єю.

Австрія також встановила контроль на кордоні з Угорщиною, де поліцейські перевіряють автомобілі, а деякі ділянки патрулюють військовослужбовці.

Раніше у квітні було вжито заходи щодо захисту кордону з Італією: в районі прикордонного переходу Бреннер в Альпах - ключової транспортної артерії між Італією і північною частиною Європи - почалося будівництво паркану. Крім того, тут планується встановити чотири контрольні пункти і зупиняти для перевірки всі потяги з півдня.

Напередодні на перевалі Бреннер знову відбулися запеклі сутички між поліцією та біженцями, які протестують проти закриття кордонів. Відень кинув на допомогу поліції військові підрозділи. Військові надають також допомогу у реєстрації мігрантів і гуманітарній сфері.

Минулого року кількість

біженців, які прибувають до Австрії, зросла утричі - до 90 тис. осіб. Цьогоріч Відень вирішив скоротити прийом біженців до 37,5 тис. осіб, а надалі планується щорічно зменшувати цю цифру.

Нагадаємо, ще в лютому Австрія посилила контроль кордону з Італією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram