ГоловнаСвіт

"Клуб багатих країн" передрікає падіння економіки Британії в разі виходу країни з ЄС

За прогнозами ОЕСР, падіння британської економіки становитиме 5% до 2030 року.

"Клуб багатих країн" передрікає падіння економіки Британії в разі виходу країни з ЄС
Великобритания
Фото: www.bloombergview.com

Вихід з Євросоюзу обернеться для Великобританії важкими фінансовими втратами.

Про це заявив Анхель Гурріа, генеральний секретар Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), відомої також під назвою "Клуб багатих країн", повідомляє euronews.

Згідно з розрахунками організації, падіння британської економіки становитиме 3% вже до 2020 року, а до 2030-го сягне вже 5%.

"Брексил", немов податок, вдарить по добробуту і кишені громадян. Але на відміну від звичайного податку, він не піде на фінансування соціальних потреб чи на погашення боргів. "Податок на "Брексил" буде просто викинуто на вітер", - заявив Гурріа, який виступав в Лондонській школі економіки.

Прихильники "Брексилу" скептично поставилися до доповіді, зазначивши, що прогнози ОЕСР не мають стовідсоткової точності.

Представники організації, однак, відстоюють свою позицію. "Наш висновок однозначний: Великобританія набагато сильніша як частина Європи, а Європа набагато сильніша з Великобританією, яка є її рушійною силою. Для Британії немає в "Брексилі" позитивних сторін", - заявив Гурріа.

Референдум про членство Великобританії в ЄС заплановано на 23 червня. Згідно з результатами останніх соцопитувань, опублікованих на сайті whatukthinks.org, 38% британців виступають за вихід, 45% - за збереження членства в ЄС. Ще 17% не визначилися.

Нагадаємо, раніше цього тижня повідомляли, що букмекери прогнозують збереження членства Британії в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram