ГоловнаСвіт

Американський мільярдер отримав 7 років в'язниці за незаконне володіння зброєю

Магнату загрожує смертна кара, якщо його визнають винуватим у вбивстві.

Американський мільярдер Роберт Дерст (Robert Durst) отримав сім років і один місяць в'язниці за незаконне володіння вогнепальною зброєю.

Про це повідомляє Variety.

Дерст пішов на угоду зі слідством, визнавши факт володіння зброєю. Максимальний термін, який загрожував магнату, - 10 років в'язниці і штраф у $250 тис. При цьому Дерст є фігурантом кримінальної справи про вбивство першого ступеня: його підозрюють у розправі над своєю колишньою помічницею Сьюзан Берман. Якщо магната визнають винуватим, йому може загрожувати страта.

Убивство було скоєне наприкінці 2000 року. Берман знайшли у своєму будинку в Беверлі-Гіллз із кулею в потилиці, коли нью-йоркські слідчі збиралися допитати її у зв'язку зі справою про зникнення дружини Дерста Кетлін, якого не розкрили дотепер.

У березні 2015 року магната заарештували за підозрою в убивстві. Це сталося після того, як під час зйомок останньої серії документального фільму "Прокляття: Життя і смерть Роберта Дерста" мільярдер, перебуваючи у ванній на самоті, виголосив кілька фраз: "Отакі справи. Ти попався" і "Якого біса я це зробив? Вбив їх усіх, звичайно". В цей час на ньому був мікрофон, і ці слова було записано.

Дерcта вже засуджували у справі, пов'язаній з убивством. 2001 року він убив свого сусіда по пансіонату в Техасі і розчленував його тіло. Однак у суді вдалося довести, що це було зроблено в рамках самооборони. Основне звинувачення з Дерcта зняли, він визнав себе винуватим за двома іншими пунктами і 2003 року отримав п'ять років в'язниці, звідки вийшов достроково 2006-го.

Роберт Дерст - спадкоємець багатомільйонного статку, що дістався йому від батька Сеймура Дерста, нью-йоркського магната у сфері нерухомості.

Нагадаємо, в березні іранського мільярдера засудили до смертної кари за корупцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram