ГоловнаСвіт

У штаб-квартирі Apple у Каліфорнії виявили труп

Квартальна виручка Apple впала вперше за 13 років.

У штаб-квартирі Apple у Каліфорнії виявили труп
Apple

Співробітника Apple виявили мертвим у конференц-залі штаб-квартири компанії в Північній Каліфорнії.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на поліцію.

Як розповіла на прес-конференції сержант поліції каліфорнійського міста Санта-Клара Андреа Юрена, головний офіс Apple викликав поліцейських приблизно о 8:35 за тихоокеанським часом (19:35 за Києвом). Поліцейські виявили в офісі компанії мертвого чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Біля тіла знайшли пістолет.

"Ми вважаємо, що це одиничний випадок", - заявила сержант поліції, зазначивши, що всі, хто перебуває в будівлі, - в безпеці.

Представник поліції зазначила, що слідчі проведуть розтин чоловіки, щоб установити причину його смерті. Вона також додала, що влада не розшукує підозрюваних у причетності до смерті чоловіка.

"Ми вражені трагічною загибеллю молодого і талановитого колеги. Наші думки і глибокі симпатії - з його сім'єю і друзями, в тому числі з багатьма людьми, з якими він працював тут, в Apple", - йдеться в заяві Apple, опублікованій у зв'язку зі смертю працівника.

Два дні тому зі звіту компанії стало відомо, що квартальна виручка Apple впала вперше з 2003 року і склала $50,6 млрд. Чистий дохід Apple за квартал становив $10,5 млрд.

Виручка за аналогічний період минулого року склала $ 58 млрд, а чистий дохід - $13,6 млрд.

Ці результати - нижчі від очікуваних гравцями ринку. У прогнозі, складеному S&P Global Market Intelligence, від Apple очікували $52 млрд виручки і $11 млрд чистого доходу, пише New York Times. Акції Apple в середу, 27 квітня, впали більш ніж на 7% через новини про фінансову ситуацію компанії. Чистий дохід Apple за квартал склав $10,5 млрд.

Видання зазначає, що на ринках деяких країн Apple сягнула "точки насичення" - рівня, коли подальше зростання продажів неможливе. При цьому інші виробники смартфонів пропонують користувачам дешевші пристрої на базі Android, що створює додаткову конкуренцію для Apple.

Швидше за все, продажі Apple падали в Китаї: там за рік зафіксували падіння на 26% порівняно з минулим роком. Продажі в Північній і Південній Америці впали на 10%. Усього Apple продала на 16% менше смартфонів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Apple у своєму звіті не повідомила, як протистояння з ФБР, коли компанія відмовилася зламувати iPhone терориста на вимогу влади, позначилося на доходах корпорації. Після стрілянини в центрі для людей з обмеженими можливостями в місті Сан-Бернардино (штат Каліфорнія) в грудні ФБР через суд вимагало від Apple розблокувати телефон терориста Ризвана Фарука. Apple намагалася оскаржити вказівку ФБР. Наприкінці березня Мін'юст США відкликав позов.

Повідомляли, що спецслужбам вдалося зламати пристрій, використовуючи "сторонній метод". Вони витратили на злом $1 млн. Згодом ФБР вирішило не розкривати метод злому iPhone.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram