ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У справі про вбивство Нємцова з'явилися нові фігуранти

Адвокати сім'ї Нємцова, як і раніше, не вважають убивство опозиціонера розкритим.

У справі про вбивство Нємцова з'явилися нові фігуранти
Борис Немцов
Фото: Сергей Нужненко

Слідчі встановили осіб, причетних до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, яким поки що не висунули звинувачення.

Про це повідомляє РБК

Адвокати Вадим Прохоров і Ольга Михайлова, які представляють інтереси дочки політика Жанни Нємцової, розповіли, що заяву подали 27 квітня на ім'я старшого слідчого з особливо важливих справ Миколи Тутевича.

У документі, який має РБК, сказано, що слідчі вважають причетним до вбивства політика офіцера батальйону внутрішніх військ МВС "Північ" Руслана Геремеєва, якого адвокати називають організатором убивства, і його брата Артура.

"Попри це, незважаючи на те, що слідством виявлені обставини, що вказують на можливу причетність цих осіб до організації та вбивства Нємцова, нікого з них належно не допитали, щодо них не проведено вичерпного переліку оперативних і слідчих дій, а Руслану і Артуру Геремеєвим навіть не пред'явили звинувачень", - йдеться в клопотанні.

Також у клопотанні причетними до вбивства Нємцова вказано командира батальйону Внутрішніх військ МВС "Північ" Алібека Делімханова, співробітник МВС Чечні Асланбека Хатаєва, Шамхана Тазабаєва, а також родичів Руслана Геремеєва - сенатора від Чечні Сулеймана Геремеєва і начальника РВВС у Шелковському району Чечні Ваху Геремеєва.

Співголову ПАРНАС Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. В опозиціонера влучили чотири кулі, він помер на місці.

У січні 2016 року в Слідкомі Росії повідомили про розкриття "справи Нємцова". При цьому адвокат сім'ї Нємцова неодноразово заявляв, що не вважає вбивство розкритим, оскільки оголошений у міжнародний розшук можливий організатор злочину Руслан Мухудінов, на його думку, не міг бути замовником. "Організатором нижчої ланки - так. А замовники - можновладні люди", - сказав захисник наприкінці грудня 2015 року.

Слідство висунуло остаточні обвинувачення ймовірному виконавцю вбивства Зауру Дадаєву 29 грудня 2015 року. Крім того, звинувачення пред'явили Анзору і Шагіту Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву.

Нагадаємо, 1 березня повідомляли, що Слідком РФ "знайшов" у вбивстві Нємцова закордонний слід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram