ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний подав до суду на Дмитра Кисельова

Телеканал "Россия 1" назвав Навального агентом британської МІ-6.

Навальний подав до суду на Дмитра Кисельова
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Засновник Фонду боротьби з корупцією (ФБК) опозиціонер Олексій Навальний подав до суду на телеканал "Россия 1", одіозного телеведучого Дмитра Кисельова і журналіста Євгена Попова.

Про це Навальний написав на своєму сайті..

Йдеться про фільм, показаному на "России 1", де опозиціонера звинуватили у зв'язках з головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудером, якого в програмі названо агентом британських спецслужб.

Позов про захист честі і гідності спрямовано в Савеловський суд Москви.

"Мене конкретно у фільмі звинувачують у скоєнні злочинів: організації вбивства (Сергія) Магнітського і шпигунстві. Кисельов і Ко в суді зобов'язаний буде це довести, оскільки тягар доведення в таких справах лежить на відповідачеві", - написав Навальний.

Раніше повідомляли, що Генпрокуратура РФ перевірить факти, викладені у фільмі телеканалу "Россия 1" про діяльність американського підприємця Вільяма Браудера і його ймовірні зв'язки з Олексієм Навальним. Як зазначили у відомстві, "сюжет фільму містив інформацію про можливі порушення федерального законодавства кількома громадянами Росії й іноземними підданими".

У неділю, 10 квітня, телеканал "Россия 1" показав сюжет про зв'язок Олексія Навального з "агентом британських спецслужб", засновником фонду Hermitage Capital Вільямом Браудер. Це був анонс фільму під назвою "Ефект Браудера", який вийшов в ефір в середу, 13 квітня в програмі "Спеціальний кореспондент". У ньому йшлося про те, що Навальний є агентом МІ-6, якого завербував Браудер для реалізації плану "Тремтіння". План нібито повинен змінити політичний і конституційний устрій Росії.

Сам Навальний, коментуючи фільм, сказав, що твердження у фільмі є вигаданими. У бесіді колишня агент ЦРУ Валері Плейм, чиє ім'я згадується на одному з показаних у фільмі документів, сказала, що ніколи не чула імен Навального і Браудера.

Нагадаємо, напередодні генпрокурор РФ звинуватив "Правий сектор" у спробі організувати державний переворот у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram