ГоловнаСвіт

Влада Парижа раз на місяць закриватиме для автотранспорту Єлисейські поля

За даними ВООЗ, забруднення повітря у Франції призводить до понад 40 тис. передчасних смертей на рік.

Влада Парижа раз на місяць закриватиме для автотранспорту Єлисейські поля
Елисейские поля в Париже в "День без машин", 27 сентября 2015 года
Фото: EPA/UPG

Мерія Парижа оголосила про закриття автомобільного руху головною вулицею французької столиці - Єлисейськими полями. Обмеження діятиме кожної першої неділі місяця.

Про це повідомляє Figaro.

Однак вперше у розпорядження пішоходів вулиця потрапить не 1 травня (перша неділя місяця), а 8-го. "День міжнародної солідарності трудящих 1 травня, є особливим святом і вихідним днем для співробітників різних міських служб і поліцейських, яких необхідно задіяти для проведення цього заходу", - пояснили в мерії.

Крім того, міська Рада Парижа ухвалила рішення про розширення в місті зон проведення "Дня без автомобіля", який відбудеться в неділю, 25 вересня. Уперше такий захід відбувся минулого року, але на обмеженому просторі - на Єлисейських полях і навколо Ейфелевої вежі. Цього року до проведення акції буде залучено дев'ять нових маршрутів проекту Paris Respire ("Париж дихає") - вулиці, які щонеділі й у святкові дні буде надано в розпорядження пішоходам.

Мер Парижа Анн Едальго зробила боротьбу за екологію у французькій столиці одним із головних пріоритетів у своїй роботі. Мегаполіс вже кілька разів був оповитий смогом, в результаті чого, влада мусила вводити обмеження на рух автомобілів і заборону на користування камінами.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), забруднення повітря у Франції стає причиною понад 40 тис. передчасних смертей на рік.

Нагадаємо, у грудні 2015 року в Парижі ухвалили нову угоду на заміну Кіотському протоколу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram