ГоловнаСвіт

Азербайджан звинуватив Нагірний Карабах у застосуванні "Градів"

У Баку заявили, що азербайджанські війська завдали адекватний удар у відповідь "лише по військових об'єктах противника"

Азербайджан звинуватив Нагірний Карабах у застосуванні "Градів"
"Град"
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони Азербайджану заявило, що у ніч на 26 квітня підрозділи армії невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) обстріляли з мінометів, знарядь і і реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 "Град" місто Тертер і прилеглу територію.

Про це повідомила прес-служба військового відомства.

"Збройні сили Азербайджану, враховуючи оперативну обстановку, завдали адекватний удар у відповідь лише по військових об'єктах противника", - стверджується в повідомленні.

24 квітня Азербайджан і Вірменія обмінялися звинуваченнями у новій ескалації бойових дій.

Домовленості про припинення вогню було досягнуто 5 квітня. Однак сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в його порушенні.

Активні бойові дії у Нагірному Карабаху відновилися у ніч на 2 квітня. Етнічне протистояння, що загострилося наприкінці 80-х - початку 90-х років минулого століття, переросло у збройні сутички у 1991 році, коли на частині територій регіону проголосили Нагірно-Карабаську Республіку. Баку спробував силою повернути регіон під свій контроль, однак зазнав невдачі. У травні 1994 року представники парламентів Азербайджану, Вірменії та невизнаної НКР підписали Бішкекський протокол про перемир'я.

БМ-21 ("Град") - радянська реактивна система залпового вогню калібром 122 міліметри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram