ГоловнаСвіт

Обама: Путін помиляється, сприймаючи НАТО і ЄС як загрозу російській могутності

На думку президента США, "правильний рецепт" полягає у співпраці сильної і об'єднаної Європи з Росією

Обама: Путін помиляється, сприймаючи НАТО і ЄС як загрозу російській могутності
Путин и Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що президент РФ Володимир Путін робить помилку, вважаючи, що НАТО і Євросоюз є загрозою "російській могутності".

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS

За словами Обами, мігрантська криза є не тільки європейською проблемою, але й американською. Американський лідер вважає, що мігрантська криза сприяє посиленню правого націоналізму у Європі, що відбивається на єдності Євросоюзу і подекуди "експлуатується кимось на зразок Путіна".

"Путін в цілому сприймав НАТО, ЄС, трансатлантичну єдність як загрозу російській могутності. Я вважаю, що він помиляється на цей рахунок. Я вказав йому на те, що сильна і об'єднана Європа у співпраці з сильною, орієнтованою на зовнішній світ Росією - це правильний рецепт. Досі його не вдалося в цьому повністю переконати", - заявив Обама, відповідаючи на питання про те, чи вважає він, що Путін має намір розділити Європу.

Напередодні Путін заявив, що головна проблема Європи полягає в тому, що вона відмовилася відстоювати власні інтереси і віддала частину суверенітету США.

Нагадаємо, що напередодні Путін також заявив про "надзвичайну небезпеку" іноземних фондів в освітніх проектах РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram