ГоловнаСвіт

Білорусь заявила про можливість повної нормалізації відносин зі США

Тимчасовий повірений у справах США в Білорусі висловив надію, що в 2016 році це може бути темою для обговорень

Білорусь заявила про можливість повної нормалізації відносин зі США
Фото: websmi.by

Голова МЗС Білорусі Володимир Макей 25 квітня повідомив журналістів у Мінську про "готовність з обох сторін для повної нормалізації" відносин зі США, пише Радіо Свобода.

За словами Макеєва, Сполучені Штати і Білорусь повинні "не дивитися один на одного через приціли знарядь", а вести відкритий діалог. Зараз країни перебувають на етапі "поступального розширення позитивної атмосфери у відносинах".

Своєю чергою. тимчасовий повірений у справах США в Білорусі Скотт Роуланд висловив надію, що в 2016 році "це може бути темою для обговорень із Міністерством закордонних справ Білорусі".

Як наголошують, Білорусь відкликала свого посла з Вашингтона в 2008 році і наполягла на тому, щоби посол США залишив Мінськ. До такого кроку вдалися після того, як США ввели санкції проти білоруського підприємства "Белнафтохім" через зростання напруженості у відносинах між Мінськом і Заходом.

Нагадаємо, голова МЗС Білорусі виступив за Україну без Криму, заявивши, що Крим не є окремою державою, яку треба визнавати або не визнавати, і зараз необхідно зберегти територіально цілісною і непорушною решту України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram