ГоловнаСвіт

На Філіппінах ісламісти стратили канадського заручника

Солдати знайшли пластиковий пакет із відрізаною головою на одному з віддалених островів

На Філіппінах ісламісти стратили канадського заручника
Фото: segodnya.ua

Громадянин Канади Джон Рідсдел був убитий ісламістами з угруповання "Абу Сайяф" на Філіппінах. Це підтвердив у понеділок уряд Канади.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав це "холоднокровним убивством", додавши, що був вражений смертю Рідсдела, повідомляє ВВС.

Канадця викрали бойовики з туристичного курорту в вересні 2015 року разом з іще одним канадцем, новержцем і філіппінкою. Відтоді їх утримували в заручниках, і ісламісти вимагали за них викуп.

Філіппінська армія в понеділок заявила, що знайшла відрізану голову на одному з віддалених островів країни. Пластиковий пакет із нею викинули двоє мотоциклістів прямо на вулиці тамтешнього міста.

Раніше ісламісти публікували відео, в якому заручники зверталися до своїх родин і уряду. Після оприлюднення відео викрадачі заявили, що обезголовлять одного із заручників у понеділок, якщо не буде виплачено викуп у розмірі 300 млн песо (6,4 млн доларів) за кожну жертву.

Спочатку угруповання вимагало по мільярду песо за кожного заручника.

Угруповання "Абу Сайяф" пов'язане з "Аль-Каїдою" і базується в південній частині Філіппін. Філіппінські військові ведуть бойові дії з представниками угруповання.

Уряд США пообіцяв виплатити 5 млн доларів за інформацію про місце перебування голови бойовиків Існілона Хапілона.

Нагадаємо, восени 201 року бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" стратили 12 дітей за спробу втечі з тренувального табору в іракському місті Мосул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram