ГоловнаСвіт

Адвокат Савченко: затриманих в Україні російських військових більше, ніж повідомляють

На думку Новікова, Україні краще було б оприлюднити дані про всіх затриманих російських військових.

Адвокат Савченко: затриманих в Україні російських військових більше, ніж повідомляють
Илья Новиков
Фото: Макс Требухов

Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що, крім Євгенія Єрофєєва та Олександра Александрова, є й інші російські військові, затримані українською стороною під час бойових дій на Донбасі, проте інформацію про них не оприлюднюють.

Про це він розповів в інтерв'ю "5 каналу".

На думку Новікова, Україні краще було б оприлюднити ці дані, оскільки це збільшило б тиск на президента Росії Путіна - "звільняйте наших, ви пишете на майках, що ви своїх не кидаєте - так не залишайте, домовляйтеся, робіть обмін, щоб вони повернулися додому" .

"Такого тиску немає, і це нам ускладнює нашу справу і зменшує нашу можливість до обміну", - додав Новіков.

Він також заявив, що не має права коментувати рішення українського суду, яким Єрофєєв і Александров були засуджені до 14 років ув'язнення, оскільки тепер є не тільки російським, а й українським адвокатом.

"Мене нещодавно внесли в єдиний реєстр адвокатів України. Мені заборонено розмовляти на тему кримінальних справ, в яких я не брав безпосередньої участі", - зазначив адвокат.

За його даними, українська сторона має намір обміняти двох засуджених росіян на Надію Савченко. В іншому разі Єрофєєв і Александров залишаться відбувати покарання в Україні.

22 березня в Росії Надію Савченко засудили до 22 років ув'язнення, звинувативши, зокрема, в причетності до вбивства російських журналістів на Донбасі. 5 квітня вирок російського суду у справі Савченко набув чинності. Надія Савченко звинувачення відкидає.

18 квітня суд у Києві виніс вирок  - 14 років позбавлення волі за звинуваченнями, пов'язаними з тероризмом, - двом російським спецназівцям Єрофєєву й Александрову. Їхній захист потім заявив, що не оскаржуватиме вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram