ГоловнаСвіт

Мати Клиха розповіла про седативні препарати, які давали її синові в російському СІЗО

Офіційно тюремники кажуть, що ніяких таблеток з 12 січня йому не дають.

Мати Клиха розповіла про седативні препарати, які давали її синові в російському СІЗО
Станислав Клых
Фото: fakty.ua

Українцю Станіславу Клиху, якого утримують у СІЗО Грозного, давали седативні препарати.

Про це пише "Укрінформ".

"На розгляді апеляційної скарги 17 березня він буйно поводився, буянив. Тоді в залі була присутня його мама Тамара Іванівна. Вона підійшла до нього ближче, щоб по-материнськи заспокоїти. І Стас викинув з клітки чорний пакетик, на який не звернули особливої уваги. А Тамара Іванівна його підібрала і, як пізніше вона сказала, в цьому пакеті були таблетки, якими тоді підгодовували Стаса. Так, поки що ця історія для мене залишається загадковою. Мені офіційно заявили, що таблеток з 12 січня Стасу не дають. А в реальності - ось така історія", - розповіла адвокат Клиха Марина Дубровіна.

Вона не уточнила, що це за таблетки, але видання зі слів матері Клиха пише, що це заспокійливі - релаксозан, персен і сонміл.

Нагадаємо, Клиха, а також ще одного українця Миколу Карпюка, в Росії судять у Верховному суді Чечні нібито за участь у боях проти російських військовослужбовців у рядах УНА-УНСО в середині 90-х років.

Карпюка заарештовано в березні 2014 року, Клиха - в серпні 2014-го. Слідком РФ стверджує, що Карпюк разом з нині покійним Олександром Музичкою керував "бандою "Вікінг",  яка нібито здійснювала злочини в Чечні в 90-х роках. У СК Росії кажуть, що членами "Вікінга" також були нинішній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош , Юрій Долженко, Клих і інші українці.

На Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофеєв. Він також заявив, що в Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram