ГоловнаСвіт

Журнал Time оприлюднив список 100 найвпливовіших людей року

Його розбили на п'ять частин: "Піонери", "Титани", "Артисти", "Лідери" та "Ікони".

Журнал Time в четвер оприлюднив свій щорічний список 100 найвпливовіших людей.

Фото: time.com

Його розбили на п'ять частин: "Піонери", "Титани", "Артисти", "Лідери" та "Ікони" - і автори списку обумовлюють, що не намагаються порівнювати цих персонажів між собою, залишаючи читачам самим судити про значимість кожного з них, зазначає BBC.

Зокрема, серед "лідерів" є голова МВФ Крістін Лагард, президент США Барак Обама, лідер КНР Сі Цзіньпін, президент РФ Володимир Путін, президент Туреччини Реджеп Ердоган, президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр Канади Джастін Трюдо.

Серед "ікон" є співачка Нікі Мінаж, спортсмени Льюїс Хемілтон, Усейн Болт, режисер Алехандро Іньярріту, актор Леонардо ДіКапріо.

До списку "титанів" увійшли, наприклад, голова Apple Тім Кук, співвласник Mail.Ru Group Юрій Мільнер, Папа Римський Франциск, власник Facebook Марк Цукерберг із дружиною.

Серед "піонерів" знайшлося місце, зокрема, для Кейтлін Дженнер, яка раніше була відомим легкоатлетом Брюсом Дженнером і змінила стать у 2015 році. У список "артистів" потрапили, наприклад, актори Джулія Луї-Дрейфус, Оскар Айзек, Шарліз Терон, Пріянка Чопра.

Time вперше оприлюднив рейтинг 100 найвпливовіших людей світу у 1999 році і відтоді публікує його щороку. До нього можуть входити не тільки люди, але й різні організації, об'єднання та збірні образи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram