ГоловнаСвіт

Казахстанський сенатор зажадав для п'яних водіїв публічного лупцювання

За 2014-2015 роки в ДТП на дорогах республіки постраждали більш ніж 55 тис. осіб

Казахстанський сенатор зажадав для п'яних водіїв публічного лупцювання
Фото: zaxid.net

Депутат сенату парламенту Казахстану, колишній голова Верховного суду Бектас Бекназаров вважає, що в Кримінальному кодексі слід передбачити окрему статтю для покарання п'яних водіїв-рецидивістів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку Бекназарова, до осіб, яких позбавили права керувати автотранспортом за водіння в нетверезому вигляді, але які, втім, знову сіли за кермо в нетверезому стані, слід застосовувати жорстке покарання.

"Необхідно продумати щодо таких осіб, поряд з основним покаранням, (додаткове покарання - ред.), можливо, у вигляді публічного лупцювання. Таке покарання, де його застосовують, показує дієвість його застосування", - зазначив Бекназаров.

"Слід істотно змінити норми розділу 14 Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за транспортне кримінальне правопорушення, виділити в окрему статтю дії нетверезих водіїв, з вини яких сталося те чи інше ДТП; встановити за цією статтею більш сувору відповідальність, особливо за ті випадки, які спричинили загибель людини", - додав сенатор.

За його даними, за 2014-2015 роки в ДТП на дорогах республіки постраждало понад 55 тис. осіб, загинуло понад 5 тис. При цьому значно зросла кількість водіїв, затриманих у нетверезому стані.

"У нашій країні, незважаючи на значну різницю форми вини, всі водії, тобто і тверезі, і нетверезі, в разі скоєння ДТП, що призвело до заподіяння шкоди здоров'ю людини, несуть кримінальну відповідальність за однією нормою, це стаття 345 Кримінального кодексу. Причому і тверезий, і п'яний водій вважаються особами, які вчинили кримінальне правопорушення з необережності. Саме в цих підходах і криється основне недопрацювання чинної норми закону", - пояснив депутат.

Нагадаємо, в Києві на Московському мосту п'яний водій Mercedes убив дорожнього робітника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram