ГоловнаСвіт

Мадлен Олбрайт: головна мета Путіна - показати могутність Росії

Колишній держсекретар США вважає, що Москва хоче підірвати і розділити Євросоюз

Мадлен Олбрайт: головна мета Путіна - показати могутність Росії
Мадлен Олбрайт

Колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт охарактеризувала Росію як "Бангладеш із ракетами".

Таку думку дипломат висловила в інтерв'ю австрійській газеті Diе Presse.

На думку дипломата, Москва постійно провокує інші країни, а потім виставляє себе ображеною. "Він [президент РФ Володимир Путін] хоче все контролювати і вважає, що всі ви змовилися проти Росії. У нього були погані карти, але він добре грав. Принаймні, у короткостроковій перспективі. Я думаю, що його мета полягає в тому, щоб підірвати і розділити Євросоюз. Він хоче, щоб НАТО не втручалася у сферу його інтересів", - вважає вона.

Говорячи про ситуацію у Сирії, колишній керівник Держдепу заявила, що Росія почала антитерористичну кампанію для того, щоб відвернути увагу від конфлікту на сході України та анексії Криму, а також заради посилення впливу на Близькому Сході.

"Його [Путіна] головна мета - показати могутність Росії. Але дозвольте зазначити, що США не мають жодних проблем з Росією, поки вона не зайнята іншими країнами", - підкреслила Олбрайт.

Порівнявши Росію з "Бангладеш із ракетами", Олбрайт перефразувала знаменитий вислів федерального канцлера ФРН Гельмута Шмідта (1974-1982) про Радянський Союз. Політик іронічно назвав СРСР "Верхньою Вольтою з ракетами" (республіка Верхня Вольта у 1984 році була перейменована в Буркіна-Фасо).

НАТО для Росії - не загроза, - Олбрайт

Мадлен Олбрайт обіймала пост держсекретаря США з 1997-го по 2001 рік. На цій посаді вона, зокрема, підтримувала посилення позицій НАТО, а також виступала за жорсткий курс Вашингтона у відносинах з іншими країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram