ГоловнаСвіт

У НАТО пообіцяли обговорити з РФ інциденти в Балтійському морі

Столтенберг назвав поведінку пілотів російських бойових літаків небезпечною і непрофесійною

У НАТО пообіцяли обговорити з РФ інциденти в Балтійському морі
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Північноатлантичний союз обговорить із Росією протягом першої за останні два роки зустрічі, серед іншого, також небезпечну поведінку російських військових льотчиків, повідомляє Радіо Свобода.

За словами генсека, така небезпечна і непрофесійна поведінка пілотів російських бойових літаків "свідчить про необхідність мати відкриті канали військового зв'язку, щоб досягти передбачуваності та сприяти зменшенню ризиків".

Зустріч на рівні послів у середу, 20 квітня, відбудеться після двох інцидентів, що сталися минулого тижня над міжнародними водами в Балтійському морі. В одному з них російські бойові літаки здійснили небезпечний обліт американського есмінця, в іншому - російський винищувач здійснював, за словами США, хаотичні й агресивні маневри за декілька метрів від американського літака-розвідника.

Ця зустріч Ради Росія-НАТО в Брюсселі стане першою відтоді як Північноатлантичний союз припинив практичну співпрацю з Росією в квітні 2014 року через окупацію РФ українського Криму та претензії на анексію півострова.

У НАТО зазначають, що йдеться лише про певний політичний діалог із Росією, а про повернення до нормальних відносин попередніх часів не може бути й мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram