ГоловнаСвіт

Китай провів випробування новітньої ракети, - ЗМІ

Ракета має дальність дії понад 10 тис. км і здатна вражати цілі в будь-якій точці США

Китай провів випробування новітньої ракети, - ЗМІ

Китай 19 квітня провів випробувальний пуск новітньої міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) DF-41 з головною частиною індивідуального наведення.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Washington Free Beacon.

За словами неназваних представників Пентагону, американські розвідувальні супутники і наземні засоби спостереження зафіксували політ двох боєголовок індивідуального наведення, що відокремилися від носія.

Представники Пентагону не повідомили, звідки було зроблено запуск МБР. Колишні випробувальні пуски цієї ракети здійснювалися з полігону Учжай у центральній китайській провінції Шаньсі.

Попереднє випробування DF-41 було проведено в грудні 2015 року. Пуск було здійснено з рухомого бойового залізничного ракетного комплексу (БЗРК).

За даними розвідслужб США, ракета має дальність дії понад 10 тис. км і здатна вражати цілі в будь-якій точці на території Сполучених Штатів. Вона може оснащуватися 10 ядерними боєголовками індивідуального наведення.

Видання зазначає, що черговий пуск МБР DF-41, про існування якої вперше стало відомо в 2014 році, було проведено на тлі зростаючого напруження між Китаєм і США в районі Південно-Китайського моря.

Нагадаємо, напередодні президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила про підготовку нового ядерного випробування в КНДР. У Сеулі вважають, що Пхеньян може провести нове випробування перед з'їздом Трудової партії КНДР, який заплановано на початок травня. Міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що КНДР має намір здійснити підземні випробування ядерного заряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram