ГоловнаСвіт

США попередили Іран про нові санкції через постачання російських ракет С-300

У Вашингтоні далі уважно стежать за ситуацією

США попередили Іран про нові санкції через постачання російських ракет С-300
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати не заперечують можливості введення нових санкцій через постачання російських зенітно-ракетних систем С-300.

Про це заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"У мене зараз немає повідомлень про конкретні рішення щодо односторонніх дій або санкцій щодо цього (постачання С-300 Тегерану, - ред.)", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи може це призвести до нових санкцій, Кірбі сказав: "Може, але зараз я не можу говорити про те, що вони будуть".

Він також підкреслив, що американська сторона ознайомлена з повідомленнями про постачання російських ракетних систем Тегерану.

"Ми раніше заявляли наші дуже чіткі заперечення щодо продажу ракетних систем С-300 Ірану", - підкреслив Кірбі.

Крім того, держсекретар США Джон Керрі "особисто неодноразово порушував це питання в розмові з міністром закордонних справ Лавровим". У зв'язку з цим представник Держдепу зазначив, що у Вашингтоні "далі уважно стежать за ситуацією".

Нагадаємо, угоду на поставку системи С-300 вартістю приблизно $800 млн було підписано між Москвою і Тегераном ще у 2007 році. У 2010 році, після заборони Радбезу ООН на передачу Ірану сучасних озброєнь, тодішній президент РФ Дмитро Медведєв скасував операцію, ввівши щодо Ірану більш жорсткі санкції.

13 квітня 2015 року президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дозволяє передачу Ірану російських зенітних ракетних систем С-300.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram