ГоловнаСвіт

Папа Римський зустрінеться з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

У 13 країнах відбудеться тиждень пам'яті "За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми"

Папа Римський зустрінеться з ліквідаторами аварії на ЧАЕС
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск 20 квітня зустрінеться з групою ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і переселенцями з Чорнобильської зони.

Про це повідомила прес-служба Української греко-католицької церкви, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Цього року Європейський тиждень пам'яті "За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми" проводиться під патронажем Європейського парламенту у 13 країнах Європи... На 20 квітня заплановано аудієнцію у Папи Римського групи ліквідаторів і переселенців з Чорнобильської зони, які прибудуть з України та Білорусі", - зазначила представник Міжнародного освітнього центру Дортмунда (Німеччина), доктор Астрід Сахме.

За її словами, в Європі відбудеться понад 350 заходів за участю ліквідаторів і переселенців, які розкажуть про свої долі.

Як відомо, у ніч на 26 квітня 1986 року на 4-му енергоблоці ЧАЕС у результаті серії теплових вибухів було зруйновано реактор. Радіоактивні нукліди забруднили понад 145 тис. кв. км території України, Білорусі та Росії, близько 5 тис. населених пунктів у цих країнах. Аварія стала найбільшою техногенно-екологічною катастрофою сучасності.

Нагадаємо, цього року 26 квітня виповнюється 30 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, у зв'язку з чим 2016-й оголошено роком пам'яті ліквідаторів аварії.

У лютому Верховна Рада відновила доплати громадянам, які працюють у зоні відчуження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram